Yoga bij Els

Yoga & Meditatie

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken

Yoga & Meditatie

De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk. Ieder doet de houdingen binnen zijn eigen ruimte. Essentieel is hierbij het bewust ervaren van de adem om zo tot innerlijke rust en vrede te komen.

Het volgen van yoga brengt je niet alleen een betere gezondheid en meer ontspanning (minder stress). Yoga is vooral ontworpen om je lichaam, je energie, je voelen en denken te transformeren, zodat je weer kunt beseffen wat je altijd al geweest bent.

Tijdens een les wordt er aandacht besteed aan een juiste houding (Asana) en het loslaten van spierspanning. Een adem (Pranayama)- en/of meditatie-oefening zal er ook vaak zijn in een les.

Heel bewust kom je in elke houding in contact met jezelf. Kom je naar Hier en Nu, naar  Mindfulness. Kom je helemaal thuis bij jezelf.

De lessen

 Elke les zal weer anders zijn. De ene keer wat uitdagend en speels, de andere keer meer meditatief. Afhankelijk hoe het moment voelt. Tevens is er in de lessen ook aandacht voor de (yoga)filosofie. Dit kan zijn de Chakra-leer of het Acht-voudige Yogapad.

Met elkaar maken we er mooie en interessante lessen van. Deze lessen geven ruimte om helemaal jezelf te zijn. Voor jou en voor mij. Een yoga les duurt 5 kwartier, dit is inclusief een kop thee achteraf.

Matjes, meditatiekussens en dekens zijn aanwezig in de zaal. Trek wel makkelijk zittende kleding aan, en neem een groot badlaken of kleed mee voor op het matje. Eet niet of toch zeker niet te veel vlak voor de les. Een flesje water is ook fijn als je die zelf meeneemt.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over de yoga lessen.